You are here: Home > dagje rust, dagje uit > Fox Glacier & Lake Matheson

Fox Glacier & Lake Matheson

img_6778 We hadden de weergoden weer mee. Er was regen voorspeld voor deze dag maar toen we bij het kantoor van de Tourguide aankwamen was het aan het opklaren. He leek een prachtige dag te gaan worden. Bij de tourguides kregen we eerst instructie. We kregen bergschoenen en goede sokken aangereikt en moesten crampons in onze rugzak meenemen zodat we deze konden onderbinden als we bij de glacier waren.

Dan gaan we op pad. Met de bus naar de parkeerplaats bij de glacier. Deze glacier wordt gevoedt door de sneeuw die valt op Mount Tasman, een van de hoogste pieken in de Southern Alps. We zien hem liggen als we aan het begin van de vallei zijn. wanneer we bij de parkeerplaats aankomen moeten we eerst nog een flinke wandeling maken om aan de voet van de glacier te komen. We moeten beekjes en stroompjes oversteken en een flink stukje klimmen.

Dan zijn we bij de glacier en binden we onze crampons onder. We pakken een wandelstok en dan gaan we de glacier op. We moeten aardig wat treden klimmen. Deze treden zijn die dag uitgehakt in het ijs door guides die al vanaf zonsopgang bezig zijn. Uiteindelijk zijn we bovenop de glacier. Dit is prachtig en we zien veel eigenaardigheden van de gletsjer. Fox Glacier is een gletsjer die uitkomt in een regenwoud en ook zeer snel groeit en smelt. Door de regen van de afgelopen nacht is de gletsjer schoongespoeld en behoorlijk wit.

We zien verderop een enorme stofwolk opkomen. Er was blijkbaar een aardverschuiving/rotsblokken die naar beneden vielen. De stofwolk daalt ook snel af naar ons deel van de gletsjer. We gaan weer terug en na een afdaling zijn we weer bij de bus die ons terugbrengt naar het dorp.

We eten even onze boterhammen op die we hadden meegenomen en gaan dan met een taxibusje naar Lake Matheson om daar een wandeling te maken. We nemen een kopje koffie bij het Lake Matheson cafe en gaan dan wandelen. Het is echt een prachtige wandeling door regenwoud om het meer heen. Daar zijn een aantal uitkijkpunten waar Mount Tasman en Cook te zien zijn. Helaas waaide het te hard om de weerspiegeling in het water te zien. Na de wandeling worden we door het busje weer opgepikt. We gaan weer eten bij Cafe Neve. Het was niet geweldig maar er is niet iets beter…. Dan nog even wat stukjes voor het blog schrijven en naar bed.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Fox Glacier & Lake Matheson”

  1. Rixt says:

    Hoi daar!
    Wow, wat een mooie verhalen en foto’s, echt super! Ik liep alweer wat achter met het lezen en ben een beetje aan het inhalen. Het natuurschoon moet echt overweldigend mooi zijn. Dat knalt in ieder geval van de kleine jpegs op het scherm af…! En een gletsjer en regenwoud, op één dag?? Gaaf…
    Hier kijk ik naar krokusjes en sneeuwklokjes in de tuin… En de magnoliaboom in onze achtertuin gaat bijna bloeien – ook spannend. Maargoed, het kan altijd groter en groener, zo zien we maar weer!
    Geniet van alles & veel succes met peddelen-
    x Xx R.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.