You are here: Home > fietsen > Balclutha – Nugget Point – Owaka

Balclutha – Nugget Point – Owaka

img_6232 Deze dag zou een niet zo’n lange etappe worden maar wel een mooie want we gingen het natuurpark The Catlins Coast in. We hadden besloten om het uitstapje naar Nugget Point te maken want daar zouden yellow eyed pinguins te zien zijn.

Vanuit Balclutha gingen linksaf naar Kaka Point. Na 20 km waren we in Kaka Point alwaar we een goede bak hebben gedronken. Ik heb een tosti en een stuk carrot cake voor de lunch besteld en Sebastiaan ging voor de hamburger. De bediening was ons een beetje vergeten maar dat in is in Zuid Kiwistan gebruikelijk. Alles gaat hier een paar tandjes lager dan in de rest van NZ. De weg was wel heuvelachtiger geworden en dat zou nog een stukje meer worden op onze afslag naar Nugget Point een paar kilometer na Kaka Point. Dit was een gravelweg met veel hobbels.

Met de gebroken spaak in mijn achterhoofd besluit ik te pauzeren en lucht uit mijn banden te laten zodat ik wat vering kreeg. Ook was de zon goed aan het schijnen en smeerde ik me in met zonnebrand. Sebastiaan wilde niet stoppen op deze smalle gravelweg en besloot al vast door te rijden.Terwijl ik mij aan het insmeren was kwamen we de Belg weer tegen waar ik nog een leuk gesprek mee had. Hij zei dat er geen yellow eyed pinguins te zien waren omdat deze in dit jaargetijde pas na vieren weer uit de zee kwamen.

Ik was wel blij dat ik lucht uit mijn banden had gelaten want de weg werd nog een stuk hobbeliger en de klimmetjes waren steil (10% en meer). Uiteindelijk zag ik de fiets van Sebastiaan staan bij de uitkijk hut voor de yellow eyed pinguins. Hij was daar aan het kijken maar er waren inderdaad geen pinguins. We zijn nog verder geklommen naar de parkeerplaats van Nugget Point en van daaraf te voet verder naar de vuurtoren. Was een erg mooi uitkijkpunt en daar hebben we op de cliffs ongeveer 100 meter lager wel wat zonnebaden pinguins gezien. Of ze yellow eyed waren konden we vanaf die hoogte niet zien. ;-)

Toen weer de weg terug en naar Owaka. Het was mooi weer maar wel erg heuvelachtig met een mooie 10% klim ertussen naar Tunnel Hill. Waarom we moesten klimmen om over deze heuvel als er tunnel is weet ik tot vandaag de dag nog niet! ;-)

We waren gelukkig vrij snel in Owaka. Daar hebben we YHA hostel opgezocht. Het zat in het oude ziekenhuis/verpleeghuis en was erg groot. Toen wij er aankwamen was de met kolen gestookte boiler net op temperatuur zodat we konden douchen. Even gewassen en door naar The Lumberjack, een verbazingwekkend goed restaurant voor zo’n klein plaatsje. Ze hadden ook normale porties zodat we deze keer wel een dessert met koffie hebben genomen. Terug naar het hostel en nog een post gemaakt voor op het blog. Er was sateliet TV dus konden we nog wat kijken en om 23:00 uur naar bed voor een behoorlijk forse etappe de volgende dag door de Catlins.

Afstand: 55,8 km
Gemiddeld: 17,7 km/u
Max: 73 km/u
Geklommen: 506 m
Gemiddeld: 4%
Max: 13%

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.