Christchurch – Inpakken voor terugreis
We eten ons ontbijt wat bestaat uit het brood voor de lunch van de dag daarvoor. Zoals overal hebben ze ook hier in de keuken een broodrooster!
De etenswaren die overblijven laten we achter evenals wat andere zaken die we niet meer nodig hebben: zonnebrand, wc-papier, etc. Vanaf het holiday park rijden we naar South City Mall om daar bij The Warehouse ductape te kopen om onze fietsdozen in te pakken. We zien steeds meer vernieling door de aardbeving.
Als we aankomen in de shoppingmall blijkt dat de New World wel open is maar The Warehouse nog niet: te veel schade door de beving. Geen tape dus. Ik stel voor om naar Riccarton en ons motel te gaan en daar onze spullen af te gooien en dan in Riccarton te gaan shoppen voor tape. Riccarton ligt in het westen van Christchurch en is relatief onbeschadigd door de beving heen gekomen.
We komen om ongeveer half twaalf aan bij het motel. We zijn wel vroeg maar onze motel-unit wordt snel op orde gemaakt. We kunnen erin. Voordat we dat doen vraag naar een emmer water om mijn fietstassen en fiets schoon te maken van alle modder die re gisteren en vandaag op is gespetterd. De eigenaar heeft een beter idee: hij heeft een tuinslang met Gardenia-sproeier. We maken onze fietsen en tassen schoon en hij brengt ons zelfs oude handdoeken waarmee we onze tassen droog kunnen maken (en zijn tapijt niet nat en vies ) Dan zetten we nog even een laatste was aan want het lijkt erop dat het droog blijft en dat zelfs het zonnetje doorbreekt. Kunnen we mooi onze was buiten drogen op de droogmolen. De eigenaar weet ook te vertellen waar een doe-het-zelver zit. Daar kunnen we vast tape kopen.
We vragen aan de eigenaresse of ze nog een inzamelpunt van Leger des Heils/Rode Kruis weet. Dan kunnen we onze tent, slaapzakken en andere kampeerspullen doneren. Toevallig had ze net die ochtend gezien dat er in Hagley Park een bijeenkomst was van hulporganisaties voor de aardbeving-vrijwilligers. Wij besluiten om onze spullen uit te zoeken en dan met de donaties naar Hagley Park te rijden om daarna langs de doe-het-zelver te gaan om tape te kopen en dan te gaan lunchen bij Chateau on the Park. We fietsen naar het centrum van Hagley Park, een groot stadspark a la Central park in NY. We hebben de bijeenkomst vrij makkelijk gevonden en er is een busje van het Rode Kruis. Zij zijn er niet om spullen in te zamelen maar vinden ons gebaar mooi en bieden aan om de spullen mee te nemen en door te sluisen zodat het een goede bestemming krijgt. Dat soort spullen zijn altijd welkom!
Dan rijden we door naar Dunnings, de doe-het-zelver. Daar vinden we natuurlijk tape en zoals zoveel in NZ is dit ook groot een rol van 30 meter. Maar goed dat komt vast wel van pas. Dan gaan we langs Chateau om te lunchen. Sebastiaan krijgt zijn langverwachte lamsburger en ik neem een beefburger. Zoals verwacht is het erg goed en niet standaard. Mijn burger had een garnering van gefrituurde bieten en de lamsburger werd geserveerd op turks brood met Kofta-saus.
Fietsen terugbrengen naar het Ashleigh Court motel en dan onze dozen ophalen bij Chateau on the Park. Het is maar 600 meter lopen dus dat doen we te voet. Dan begint de leuke klus. De fiets demonteren. Op de heenreis kreeg ik mijn pedalen al niet los dus moeten deze er met crank en al af. Dat gereedschap heb ik niet bij me dus moet ik naar de fietsenmaker. Na de fietstocht krijgt Sebastiaan ook zijn pedalen niet los dus gaat hij ook mee naar Avanti, de vriendelijke fietsenmakers op Riccarton Road. Ze helpen ons snel en we hoeven niks te betalen. Dan teruglopen naar het motel en de rest losmaken. Het stuur moet los en een kwartslag gedraaid. Verder pakken we nog wat fietspullen erbij in en beschermen we onze fietsen zo goed en zo kwaad als het kan. Dan tapen we de dozen dicht en begint het uitzoeken van de overige spullen in onze fietstassen. We verdelen de spullen zo evenwichtig mogelijk over de tassen en maken van de achtertassen een pakket met een grote plunjezak. De voortassen gaan leeg in de Rack-packs en dan kan daar de rest in.
Nog even douchen en scheren en dan is al weer tijd voor diner. We gaan eerst nog even een wat flessenwater halen want kraanwater moet je nog steeds koken in Christchurch. We nemen dan ook nog een paar van onze favoriete biertjes mee: Monteiths Summer Ale en Dark Beer. Voor vanavond als we nog wat Sky-tv kijken.
Het eten bij Chateau on the Park was weer voortreffelijk. Broccoli-soep als voorafje. Ik neem een pie met beef en dark ale erin en mashed potatoes en bietjes. Erg lekker. Sebastiaan heeft ravioli met biefstukmedaillons. De toetjes zijn ook voortreffelijk. De koffie is on-the-house omdat het espresso-apparaat nog steeds stuk is. Volgens Alex, onze serveerster, was de koffie geen echte koffie als het niet vers gemalen uit het apparaat kwam.
Na deze mooie afsluiting gaan we terug naar het motel. We zakken nog af met de biertjes en wat Sky-tv. Dan om 23:00 uur naar bed. Morgenochtend worden we om 8:30 uur opgepikt door het busje dat ons naar het vliegveld brengt.